logo

FPIS 2021 na Hahliću

Kako je posljednja subota u lipnju na području grobištine, tradicionalno dan promoviranja autohtonog grobničkog jela palente kompirice i grobničkog sira biti će tako i ove godine.

Već drugu godinu zaredom, zbog epidemioloških  razloga izostati će klasičan Festival sa spektakularnim istresanjem ogromne palente od pola tone i veselim druženjem do kasno u noć.

TZ Jelenje i Općina Jelenje  i ove godine spajaju uživanje u prirodnim ljepotama Grobničkih alpi sa uživanjem u  autohtonim proizvodima Grobnika i to na nadmorskoj visini od 1097 metara na Hahliću.

Ljubitelje outdoor aktivnosti i domaće hrane i one koji to žele tek postati

Pozivamo na

FPIS Festival penjanja i spuštanja,

u subotu 26.6.2021. 

Polazak je u 8.00 h sa parkirališta u Podkilavcu.

(okupljanje je u 7.45 h)

Kroz centar  Čavli i na prvom raskrižju treba skrenuti lijevo u pravcu Donje Jelenje - Dražice. Nastaviti do Dražica i u samom centru na kružnom toku treba skrenuti na drugom izlazu desno (gdje počinju markacije, a na drvu s desne strane ceste postavljena je info ploča). Po toj cesti nastaviti vožnju dalje preko Podkilavca do mostića na potoku Zala na Rastočinama (2,5 km od kružnog toka) od kuda najčešće započinju usponi prema domu Hahlić i ostalim vrhovima Grobničkih Alpa. Tu na parkiralištu na deblu starog hrasta pričvršćena je info-ploča sa smjerokazima i s potrebnim vremenima hoda do pojedinih odredišta.

 

Plan je...

Uspon do Planinarskog doma Hahlić (1097 mnv) organiziran je po planinarskoj stazi "po čeki".

Od parkirališta na kraju Podkilavca postoji nekoliko markiranih putova do Hahlića. Najzahtjevnija je varijanta uspona kroz Mudnu dol, a putovi "Podplaninom" i "po kolcima" (lijeva) i "preko čeke" (srednja) smatraju se klasičnim prilazima na Hahlić i najčešće se koriste.

Udaljenost oko 5 km. Uspon traje 2h 30min.

Ručak : palenta kompirica drito iz pinjate Udruge Palentar strešena va Dom Hahlić, grobničkoga sira i planinarskog fažola, piće

Odmor i druženje

Povratak

Obvezna oprema
- Gojzerice/gležnjače, ruksak
- Odjeća primjerena vremenskim uvjetima, kapa
- Voda minimalno 1,5 l, nešto za pojesti putem

Prijave

  • TZ Jelenje, na broj 091 40 60 900, mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • PD Obruč na broj 09 17 26 1938, mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • ograničen broj sudionika, krajnji rok za prijavu je četvrtak 26.6.2021.
  • Prilikom prijave navesti: ime prezime, kontakt broj mobitela

Svi koji se neće penjati na Hahlić, a žele uživati u okusu palente kompirice i grobničkog sira, moći će u grobničkim ugostiteljskim objektima naručiti autohtonu deliciju spremljenu na način "a`la šef kuhinje" po promotivnoj cijeni. Kuhinje koje su se pridružile promociji domaće hrane su Rječina i Spizza u Dražicama, te xxx u Čavlima.

Zdravlje je na prvom mjestu. Budimo odgoorni.

Organizatori TZ Jelenje, PD Obruč, Udruga Palentar pod pokroviteljstvom OpćineJelenje

Copyright © 2012 Planinarsko društvo Obruč. Sva prava zadržana. Izrada: Fabijan Černeka